Burgerboller med durummel (med dejlige fuldkorn)

Luftige, saftige og til at gabe over.

Sådan kan mine burgerboller beskrives. Med en god omgang økologisk fuldkornsdurummel smækket i dejen og en lang æltning på min fabelagtige KitchenAid blev mine gæster glade for de gode burgerboller.

Ingredienser (12 store boller)

  • 50 g gær
  • 5 dl lunkent vand
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 spsk sukker
  • 1 spsk groft salt
  • 550 g fuldkornsdurummel
  • 300 g hvedemel

Fremgangsmåde

  • Opløs gæren i vandet og rør herefter olie, sukker salt heri.
  • Tilsæt durummel og herefter hvedemelet lidt efter lidt.
  • Ælt dejen grundigt på enten røremaskine i minimum 5-15 minutter eller i hånden. Dejen skal være elastisk.
  • Del nu dejen i 12 stykker og form kugler, der trykkes flade med hænderne.
  • Lad bollerne hæve på en bageplade under et fugtigt klæde i minimum 1-2 timer.
  • Bag bollerne i ca. 10 minutter ved 225 grader eller 220 grader varmluft, hvis du har flere plader af gangen. Drys eventuelt med lidt durummel før bagning.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *