Bagt kartoffel-/porresuppe med persilledrys

Det er kartofler, porrer og hvidløg i suppen, der er bagte, så smagen bliver anderledes end en klassisk kartoffelsuppe, og det er kun godt. Meget anbefalelsesværdig og utrolig nem i en travl hverdag. (Billeder kommer senere.)

Ingredienser:

  • 525 g. kartoffel
  • 2 stk. porre, ca. 220 g.
  • 2 fed hvidløg
  • 6 dl. grøntsagsbouillon
  • Olivenolie
  • Salt og peber
  • Lidt persille til drys

Fremgangsmåde:

  • Kartoflerne skrælles og porrerne renses, hvorefter de skæres i store stykker.
  • Hvidløget skæres i skiver.
  • Det hele blandet med lidt olivenolie på en bageplade og drysses med salt og peber.
  • Bages ved 175 grader almindelig ovn i ca. 30-40 minutter, indtil det hele er godt mørt.
  • De bagte kartofler, porrer og hvidløg hældes i en gryde med grøntsagsbouillon
  • Blend suppen med en stavblender. (Lad det være lidt tykt, så lægger man mere mærke til de lækre bagte kartofler og porrer.)
  • Smag til med salt og peber og drys med persille til serveringen.

Energiindhold: ca. 200 kJ pr. 100 g.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *