Chilifladbrød af kartoffel og forårsløg

(Billeder kommer senere.)

Brødene er super lækre og perfekte som tilbehør til aftensmaden – f.eks. på en skøn grillaften. Rosmarin og chili komplimenterer hinanden godt og kan smages, uden at være for dominerende.

Ingredienser (6 stk.):

  • 350 g. kogte, mosede kartofler
  • 2-3 forårsløg
  • ½-1 rød frisk chili
  • 2 æg
  • 170 g. fuldkornsspeltmel
  • 2 tsk. tørret rosmarin eller 3 kviste friske.
  • Salt

Fremgangsmåde:

  • Kartoflerne koges, indtil de er godt møre, så de er klar til efterfølgende at blive most groft.
  • Til kartoffelmassen tilsættes forårsløg, chili, mel, æg, frisk eller tørret rosmarin samt salt.
  • Rør det hele godt sammen til en klæg dej.
  • Vend ud på et godt meldrysset bord (da dejen jo er klæg).
  • Dejen deles i 6 lige store portioner eller færre, hvis mindre fladbrød ønskes.
  • Stykkerne formes til runde boller.
  • Bollerne rulles flade med en kagerulle og placeres på en bageplade med bagepapir.
  • Tag en gaffel og prik brødene med en gaffel over det hele.
  • De bages ved ca. 220 grader almindelig ovn (200 grader varmluft) i ca. 18-20 minutter, dvs. indtil de har en let gylden overflade.
  • Flyt brødene til en bagerist og lad dem køle af, inden de guffes ind.

Energiindhold: ca. 580 kJ pr. 100 g.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *