Hjemmebagte pitabrød med de tusinde øers dressing

  1. De kan spises hele året;
  2. alverdens køleskabsrester kan anvendes;
  3. de kan bruges til enhver lejlighed – uanset om det skal gå hurtigt, eller der skal hygges med det;
  4. de er lige lidt lækrere som hjemmebagte; og
  5. de minder mig virkelig om børnefødselsdag.
Lækre, luftige pitabrød med hjemmelavet thousand island dressing.
Lækre, luftige pitabrød med hjemmelavet thousand island dressing.

Jeg taler om pitabrød. Med denne opskrift får du de lækreste hjemmebagte pitabrød klar til at blive spist rygende varme med alverdens fyld og evt. en hjemmelavet dressing, som jeg også har postet en opskrift på. De holder sig friske i flere dage og kan evt. bages dagen i forvejen og lunes inden spisning.

Inspiration er fundet hos Valdemarsro.

Ingredienser

  • 4 dl vand
  • 1 1/2 dl A38
  • 1 tsk salt
  • 50 g gær
  • 2 spsk olivenolie
  • Ca. 600-800 g. mel (ca. 1/4 fuldkornsdurummel og 3/4 hvedemel)

Fremgangsmåde

  • Rør gæren ud i vand og A38.
  • Tilsæt olivenolie og salt.
  • Langsomt tilsættes først durummel og derefter hvedemel.
  • Rør dejen i røremaskine eller i hænderne i lang tid (10-12 minutter), indtil dejen er sej og luftig.
  • Pas på med at tilsætte for meget mel, så den bliver tung!
  • Lad dejen hæven under et fugtigt viskestykke i 30-60 minutter.
  • Form 6-8 store clade bred på en bageplade med bagepapir.
  • Brødene efterhæver i 30 minutter.
  • Bag i forvarmet ovn i 5 minutter ved 240 grader og derefter 15-18 miutter ved 200 grader.

Forslag til fyld: skinke, kylling, falafler, frikadeller, salat (spinat, hjertesalat, iceberg, kinakål, hvid-/spidskål), agurk, tomater, avocado, peberfrugt, rødløg, revet gulerod, feta, dressing – se opskrift herunder

De tusinde øers dressing (thousand island)

  • 1,5 dl creme Fraiche 9 %
  • 0,5 dl A38
  • Lidt ketchup (pas på med mængden – lidt af gangen og smag til)
  • 4-5 dråber tabasco (evt. lidt mere)
  • 1-2 spsk. citronsaft
  • En lille sjat hvid balsamico
  • Salt, peber og evt. lidt All around-krydderi

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *