Hafjell – langrend, alpin og X-games

Skiferien 2017 bestod af både alpin, langrend og X-Games i Hafjell, Norge. I hytte lige ved på skiområdet blev der ladet op til oksen og masen på pisterne og løjperne samt hygget i skiundertøj, som er must-wear-outfit på en skiferie.

Turen gik til…
Turen gik til Hafjell ved Lillehammer – OL-byen fra 11994, som de fortsat slår sig meget op på – i uge 10, 2017. Både alpinski og langrend var i tankerne før turen efter mange års “pause” fra langrend, som primært var en barndomsdisciplin.

Hafjell-området er rigtig godt til en kombinationsferie af disse to skidiscipliner,  da der er rige muligheder for begge. Vi havde fem dage på ski, og skidagene blev nærmest fordelt ligeligt. Alpinudstyret var i hus og medbragt hjemmefra, hvorimod vi startede ud med at leje langrendsudstyr for at få en fornemmelse af, hvorvidt det “lige var os”. Leje i fem dage kostede ca. 500 kr. pr. person (2017-priser). I forhold til alpin, hvor et liftkort er nødvendigt, var prisen på det ca. 1.700 kr. pr. person for fem dage – dog var det muligt at få rabat igennem Colorline, som vi sejlede med derop.

Alpin

Langrend

Bonusferie og “min ferie”

X-Games havde vi ikke lige set komme. Da vi kom, så vi nogle kæmpe store plakater, der var ved at blive hængt op/taget ned. Vi tænkte, at der nok lige havde været X-Games, eller at det bare var en reklame for det. Da vi fik reseached lidt, fandt vi dog ud af, at X-Games faktisk skulle finde sted i Hafjell netop et par dage efter vores ankomst – OG at der var gratis adgang til kvalifikationen.

What to learn

  • Langrendsstøvler skal ikke være for store – det gør ingenting sjovt.
  • X-Games er faktisk ret fedt.
  • Hafjell-området er ikke besøgt sidste gang – hverken i forhold til alpin eller langrend.
  • At bo i skiafstand til lifterne skal ikke undervurderes – det er virkelig dejligt.

Bedste køb

  • Før turen: Icebreaker jakke – perfekt til langrend hvor pulsen kommer op.
  • På turen: Langrendsudstyr (ski, støvler og stave)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *