Hjemmelavet, himmelsk, honningristet müsli

Lækker hjemmelavet honningristet müsli med nødder, kerner, gryn og evt. lidt chokolade.

Nogle gange er det svært at finde den perfekte müsli i supermarkedet, så derfor må man jo begive sig ud i at lave en hjemmelavet udgave. Denne bliver kun lækre ved at tilføje lidt chokolade – eller evt. have en udgave med og uden.

Ingredienser:

  • 2 dl. grovvalsede havregryn
  • 55 g. solsikkekerner
  • 50 g. græskarkerner
  • 1 dl. kokos (friskrevet eller kokosmel)
  • 40 g. hasselnødder, groft hakket
  • 30 g. mandler, groft hakket
  • 60 g. rosiner
  • 4 spsk. flydende honning (ca. 55 g.)
  • Evt. 100 g. lys eller mørk hakket chokolade

Fremgangsmåde:

  • Havregryn, solsikkekerner, græskarkerner, kokos og nødder blandes sammen med honningen, så det hele klistres ind.
  • Hæld herefter det hele på en pande ved middelvarme og rist i ca. 10 minutter, indtil det har en gylden og lækker farve.
  • Afkøl så blandingen på en en bageplade med bagepapir.
  • Når det hele er afkølet, tilsættes rosiner samt hakket chokolade. Hældes på patentglas, så ser det også lidt flot ud.

Energiindhold (uden chokolade): ca. 1950 kJ pr. 100 g.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *