Hindbærmoussekage

Hindbærmoussekage fra Byens Bedste Kager

Kagen kan laves dagen i forvejen og blot stå i køleskabet og hygge sig, indtil I er klar til at kaste jer over den. Den er let, dejlig og virkelig lækker samt et godt alternativ til altid at lave noget med chokolade. Virkelig anbefalelsesværdig!

Ingredienser (23 cm. springform):

Nøddebund:

  • 200 g. hasselnødder
  • 5 æggehvider (125 g)
  • 200 g. rørsukker
  • 1 spsk. mel

Hindbærmousse:

  • 6 blade husblas
  • 150 g friske hindbær eller 300 g. frosne hindbær
  • 150 g. rørsukker
  • 6 past. æggeblommer (150 g)
  • 7 dl. piskefløde

Fremgangsmåde:

  • Nøddebunden laves først, så begynd med at riste hasselnødderne på en varm, tør pande  i ca. 10 min. De skal have lidt farve.
  • Kom nødderne i en blender, foodprocesser el. lign., hvor de hakkes til fint mel.
  • Pisk æggehvider og sukker til en stiv marengs. Ca. 15 min – det skal være helt stift.
  • De hakkede nødder vendes herefter i sammen med melet.
  • Put et stykke bagepapir på en bageplade og tegn en cirkel med samme diameter som springformen.
  • Smør  nøddemarengsen ud i cirklen (og ikke længere!)
  • Bag nøddemarengsen ved 200 grader almindelig ovn i ca. 18 min.
  • Køl den helt af, inden den tages af bagepapiret. Vær forsigtig her, da den nemt kan gå i stykker.
  • Moussen kan laves, mens nøddebunden køler af.
  • Pisk først æggeblommer og sukker sammen i en skål til en luftig og lys æggesnaps.
  • Blend hindbær til en puré.
  • Udblød husblassen i koldt vand i ca. 5 min.
  • Knug vandet af husblassen, før den kommes i en lille gryde sammen med de blendede hindbær. Den må ikke koge, men den skal være så varm, at du brænder dig på den – ca. 45 grader, hvis du har en termometer.
  • Tag hindbærpuréen af og lad den køle af kort tid. Vend den så i æggesnapsen.
  • Pisk til sidst fløden til skum og vend den sammen med hindbærpuréen.

  • Kom nøddebunden på et fladt fad eller tallerken og pres så springformen nedover, hvorefter evt. overskydende kanter fjernes. (De overskydende kanter kan spises!)
  • Hæld hindbærmoussen over bunden i springformen, sæt folie over og put kagen i køleskabet mindst et par timer – kan sagtens står der natten over.
  • Lige inden servering løsnes moussen fra formen med en skarp kniv, så springformen kan fjernes forsigtigt.
  • Pynt kagen med friske hindbær og krymmel efter eget valg og server med det samme.

OBS – Rikke Gryberg skriver i opskriften, at kagen sagtens kan laves 2-3 dage før og opbevares i fryseren. Så skal den bare tø op i 2 timer inden servering.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *