Bananbrød

Bananerne i frugtskålen skreg på at blive brugt – i et lækkert brød!

Det lækreste bananbrød med valnødder – det tættest man kommer en kage uden at være det.
Med inspiration i min Fair Trade kogebog.

Lækkert bananbrød med valnødder, som efter afkøling smagte utrolig lækkert med lidt smør på. Ikke særlig meget sukker eller fedtstof, og så er det også godt flere dage efter – kan det næsten blive bedre?

En fantastisk måde at bruge de overmodne bananer på – så kom endelig i gang! Super nemt!

Ingredienser (til 1 liters form ca. 900 g. brød):

  • 50 g. olie
  • 50 g. rørsukker
  • 2 store æg
  • 2 meget modne bananer, moset
  • 1,25 dl. mælk (evt. kærnemælk)
  • 200 g. hvedemel
  • 100 g. rugmel
  • 100 g. valnødder
  • 1 tsk. vaniljepulver
  • 2½ tsk. bagepulver

Fremgangsmåde:

  • Pisk olie, æg og sukker sammen.
  • Rør moset banan, vanilje og mælk i.
  • Vend mel og bagepulver i gradvist.
  • Tilsæt nødder og bland det hele godt sammen.
  • Hæld blandingen i en 1 liters brødform.
  • Bag ca. 1 timer og 15 minutter ved 180 grader almindelig ovn, men hold lige øje efter 1 time. Den er færdig, når en strikkepind kan stikkes ned i midten, uden at der følger noget med op.
  • Lad brødet køle en smule af, og vend det så ud på en rist.

Server varmt eller koldt og evt. med lidt smør på. Brødet er også godt flere dage derpå. Enjoy! 🙂

Energiindhold: ca. 1275 kJ pr. 100 g.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *