Risotto med granatæble og rucola

Smuk og lækker risotto med granatæble og rucola med inspiration fra Anne Hjernøes “Politikens Grønne Kogebog”.

Ingredienser:

  • 250 g. risottoris
  • 1 mellemstort løg
  • 1-1,2 liter grøntsags- eller hønsebouillon evt. 50/50
  • 1-2 søde granatæbler
  • 1 bundt rucola
  • Smør/becel til stegning
  • Evt. friskrevet parmesan

Fremgangsmåde:

  • Løget hakkes fint, hvorefter det steges i en gryde  i smør/becel, indtil det bliver klart i farven.
  • Risene tilsættes og steges godt, så de begynder at glinse – lav-middel varme.
  • Tilsætte bouillon ved lav varme. Der tilsættes 1-1½ dl. ad gangen. Lad risene absorbere bouillonen, før der tilsættes mere. Processen tager ca. 20-25 minutter. Konsistensen skal blive cremet. (Smag for en sikkerheds skyld).
  • Smag til med salt og peber.
  • Flæk granatæblet og pil kernerne ud. Fordel kernerne portionsvis på risottoen sammen med en håndfuld rucola samt evt. friskrevet parmesan.
  • Server straks, så det er varmt, cremet og lækkert – og virkelig farvestrålende med masser af smag.

Energiindhold: ca. 330 kJ pr. 100 g. risotto (uden granatæble og rucola)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *