Chocolate Toffee Cookies

Ingredienser (18 kæmpe store eller 38 almindelige, men stadigvæk store):

  • 450 g. mørk chokolade
  • 50 g. smør
  • 4 mellemstore æg
  • 280 g. brun farin
  • 60 g. mel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1/4 tsk. salt
  • 1½ tsk. vaniljepulver eller 1 spsk. vanljeekstrakt
  • 168 g. Daim, finthakket (6 små á 28 g.)
  • 100 g. valnødder, ristet og finthakket
Lækre “knækkede” Chocolate Toffee Cookies.

Fremgangsmåde:

  • Bland mel, bagepulver, vaniljepulver og salt i en mindre skål.
  • Smelt chokolade og smør over vandbad. Lad det derefter køle af, indtil det er lunkent.
  • Miks brun farin og æg sammen med håndmikseren, indtil det har en tyk konsistens – ca. 5 minutter.
  • Vend chokoladen (og vaniljeekstrakt, hvis det bruges i stedet for pulver) i ægge-sukkermassen og bland det godt sammen.
  • Si herefter melblandingen i.
  • Tilsæt finthakket Daim og finthakkede valnødder. Rør rundt, indtil det hele er godt blandet.
  • Forvarm ovnen til 175 grader almindelig ovn.
  • Sæt dejen i runde klatter på bageplader – maksimum 15 per bageplade. Der skal være mindst 5 cm mellemrum, da de flader ret meget ud under bagning.
  • Bag cookies i ca. 15-17 minutter. De skal revne, men skal stadigvæk være bløde, når man rører ved dem.
  • Køl af på bagepapiret og læg da i lufttætte dåser.

Energiindhold: ca. 1950 kJ pr. 100 g.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *